logo

Over mij

Over mij

Goed fotograferen valt niet mee, echt goed kijken ook niet altijd. Daarvoor moet je moeite doen en eventjes tijd nemen.

Dat gunt niet iedereen zichzelf of heeft het nooit echt goed geprobeerd. Het zou wel voor veel mensen een verademing zijn. Even goed kijken. Naar de dingen om ons heen die zomaar gratis te bekijken zijn, zonder in ons hoofd af te dwalen naar "wat dan ook".

Neem die moeite eens, om op een willekeurig plekje in de natuur je blik 5 hele minuten te bevriezen en echt te kijken.... Als je geluk hebt, heb je na die 5 minuten al een hele wereld van details, leven, kleuren en andere dingetjes gevonden, die je eigenlijk nog nooit hebt gezien.

Als je geen geluk hebt…. moet je nog even oefenen, omdat je het nog niet kan.

Ik probeer de dingen, die ik bijzonder vind, goed en op het juiste moment vast te leggen. Met de nadruk op "probeer", want natuurlijk mis je altijd de geur, het geluid of juist de stilte, de temperatuur, de wind….

De uitdaging is dus, om foto's vanuit je hart te maken. Als dat lukt, zal je merken dat naderhand, bij het bekijken van de foto, je al deze dingen toch nog zult voelen. Dan heb je het goed gedaan.

Wellicht inspireren mijn foto's je om toch ook eens die 5 minuten kijk-tijd te nemen en je misschien wel te verbazen wat er allemaal te zien valt.

Probeer het eens…. het verrijkt je leven!

Renate Rensen - Fotografe

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact met mij op.